20.09.2021

293

Автор: Управління культури Бориспільської міської ради.

День Борисполя

18 вересня 2021 року Бориспіль відзначав 1006-річницю від першої літописної згадки. Цей день дійсно особливий для нашого міста. Святкування Дня міста розпочалось від ранку. У Міському парку культури і відпочинку пройшли виставка-ярмарок художніх робіт та робіт декоративно - ужиткового мистецтва майстрів народної творчості «Містечко майстрів», фотодокументальна виставка, фотовиставка «День міста» у форматі фотосушки, квест, благодійна акція, флешмоб і концертно-розважальна програма «Хай Янгол наше місто береже», концертна програма «Для тебе, моє місто!», презентація старостинських округів.

У Dr.Pub у затишному колі відбулася благодійна дружня зустріч зіркового ФК «Маестро» з вихованцями РУЗТІ «Наш дім» та ГО «Добродій». Діти та артисти співали, танцювали та спілкувалися. Емоції та подарунки залишили дітям найкращі враження про зустріч з артистами.

На стадіоні «Колос» відбувся грандіозний матч між футбольною збірною Бориспільської громади та зірковим футбольним клубом «Маестро». Перед початком матчу відбулася пресконференція з міським головою Володимиром Борисенком, заступником міського голови Віталієм Грокуном та зіркових гостей представляли ведучий Андрій Джеджула, співаки Олександр Кривошапко і OLEYNIK.

Перед початком матчу урочисто пролунав Державний Гімн України. Коментатор матчу Андрій Федоров влучно й з гумором коментував напружену й моментами гостру гру, цікаві й незабутні моменти. З рахунком 5:2 перемогу здобув зірковий ФК «Маестро». Загалом матч пройшов видовищно та цікаво, про що свідчили захоплені відгуки уболівальників

На Європейській площі на всіх бажаючих чекали фантастичні локації: виставка спецтехніки, байкер-локація «Їхали козаки, їхали по полю», інтерактивна розважальна програма для наймолодших жителів та гостей міста: анімаційна шоу-програма від ShowKids, живі скульптури, «сухий басейн», фотозона «криві дзеркала», гігантські шахи та трансформери.

Також на Європейській площі міста та у Міському парку культури і відпочинку всі бажаючі мали змогу взяти участь у святковій благодійній лотереї. Збір коштів відбувався для маленької дівчинки Діанки. А увечері на головній сцені міста відбулося вручення подарунків переможцям лотереї.

Святкова концертна програма розпочалася із запального виступу співака Олега Кензова. Урочисту частину свята розпочали теплі привітання міського голови Володимира Борисенка, який вручив нагороди Почесний громадянин міста Борисполя 2021 року та «Відзнаки міського голови» кращим працівникам підприємств, установ та організацій громади.

Ознаменували закінчення офіційної частини яскраві виступи гурту «Open Kids», Олега Собчука, Олександра Кривошапка, Ігоря Грохоцького, Oleynik, Ігоря Воєвуцького, гурту «Double Life», дуету «Не родственники». Нікого з присутніх не залишив байдужим запальний ведучий Андрій Джеджула. Бурхливими оплесками глядачі зустріли потужний виступ співака YARMAK, який був гордий виступати на Дні народження рідного міста.