16.11.2023

43

Автор: Олена Кравчун.

БЕЗ КУЛЬТУРИ НЕМАЄ НАЦІЇ. БЕЗ ТРАДИЦІЇ НЕМАЄ КУЛЬТУРИ.

Школа майстрів, яка створюється при Бориспільському державному історичному музеї, - це добровільне творче об'єднання усіх охочих до мистецької діяльності людей, що сприятиме розвиткові різноманітних напрямів декоративно-прикладного мистецтва нашого регіону.

  Основними завданнями Школи є розвиток різних жанрів та видів народної творчості, розкриття творчих здібностей та обдарувань  людей, сприяння освіті та самоосвіті майстрів та художників-аматорів з метою зацікавлення їх народним мистецтвом.
Здійснюючи задумане, ми плануємо організовувати і проводити тематичні заходи, а саме: лекції, бесіди, майстеркласи, обрядові народні дійства, ярмарки. Будемо запрошувати відомих майстрів, науковців, досвідчених діячів у сфері народного мистецтва та творчості.

Школу відкрила науковий співробітник  Національного музею народної архітектури та побуту України, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Вікторія Філь. Вона розповіла про власний шлях до народної творчості, про свої зацікавлення і уподобання конкретними видами народного мистецтва і провела чудову висококласну майстерку із розпису дерев'яної дощечки техніками петриківського розпису.
У майстеркласі взяли участь майстрині Творчого клубу "Спілка митців Борисполя".

Заходи Школи майстрів плануємо проводити приблизно один раз на місяць. Склад слухачів може змінюватись, запрошуємо долучатися всіх, кого цікавить українське народне мистецтво.

Текст: Олена Кравчун