09.04.2024

39

Автор: Управління культури Бориспільської міської ради.

Шановна громадо! 💔

Кривава війна, яку розпочала росія, продовжує свої страшні чорні жнива, сіє у серця людей горе, біль, тугу. Трагічна, болюча звістка вкотре не оминула і нашу громаду…

🇺🇦 🕯 З невимовним болем і сумом повідомляємо, що у бою за Україну, її свободу, цілісність і незалежність, залишаючись вірним військовій присязі, загинув ще один Герой, відважний захисник, справжній патріот, випускник Рогозівської загальноосвітньої школи (нині Рогозівський ліцей), колишній військовослужбовець в/ч А2215, сержант, стрілець-помічник гранатометника механізованого батальйону 50-річний Анатолій КОРНІЄНКО з села Рогозів.

🇺🇦 Ще зовсім недавно Анатолій приїжджав до рідного села у відпустку, впевнено вірив у Перемогу України та у своїх побратимів, з якими пліч-о-пліч стояв на захисті кожного з нас. Потребував підтримки земляків і відразу її отримав. На запит Героя щодо придбання певного військового приладу миттєвого було організовано збір, спільними зусиллями вдалося зібрати значну частину необхідної суми… Та не встигли. Наш захисник повертається додому на щиті.

Зустрічай свого Героя, велика рогозівська родино!

🕯 Церемонія прощання відбудеться 10 квітня 2024 року о 10:00 біля будинку захисника, а опісля – відспівування у храмі та поховання на сільському кладовищі с. Рогозів.

Громадо! Траурний кортеж з тілом загиблого Героя востаннє проїде його рідною вулицею. Тож вийдіть о 10:30 до сільського храму та всі разом гідно проведімо в останню путь воїна, який до останнього подиху віддано служив Батьківщині, захищаючи кожного з нас!

🇺🇦 Добрий, чуйний, турботливий, надійний, відповідальний, працьовитий, намагався допомогти та підтримати кожного – саме таким навічно запам’ятають Анатолія його рідні, друзі, знайомі, колеги, односельці. Завжди підставляв своє плече тим, хто потребував його допомогу, ніколи не полишав незакінчену справу. До повномасштабного вторгнення працював санітаром ветеринарної медицини у СТОВ «Старинська птахофабрика».

Завжди чинити по совісті, не боятися перешкод, сміливо йти вперед – саме такими принципами керувався Герой у своєму житті. Тож коли прийшов час стати на захист рідного села та держави, у вересні 2023 року без вагань приєднався до лав Збройних Сил України.

За час проходження військової служби зарекомендував себе з позитивної сторони, до виконання службових обов’язків ставився відповідально, був небайдужим до життєдіяльності військового колективу, мав зацікавленість у вивченні нових зразків озброєння та військової техніки.

Він боровся за волю і свободу нашої держави та усією душею вірив у те, що наближає омріяну Перемогу і повернеться до рідного дому. Та не судилося…

🕯 01 квітня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині життя нашого Героя обірвалося…

У скорботі схиляємо голови, поділяючи біль непоправної втрати разом із рідними та вшановуючи світлу пам’ять гідного сина України... 🇺🇦 🕯

Наші щирі співчуття родині, рідним, близьким у цю важку хвилину! 🇺🇦 🕯