02.11.2022

161

Автор: Бориспільський державний історичний музей.

МОТОРНИЙ ОЛЕКСІЙ ВАСИЛЬОВИЧ

Молодший лейтенант, командир кулеметного взводу стрілецької роти стрілецького батальйону

Народився 30. 06. 1984 р. в м. Бориспіль Київської обл.

Випускник Бориспільської загальноосвітньої школи № 4 (нині Бориспільський ліцей «Перспектива» імені Володимира Мономаха). Навчався у Слов’янському фаховому коледжі Національного авіаційного університету за спеціальністю технік-електрик.

Працював в Міжнародному аеропорту «Бориспіль» (2009 – 2020) техніком-електриком.

Добрий, щирий, людяний, спокійний, дружелюбний, чуйний – саме таким пам’ятатимуть Олексія ті, хто знав його особисто. Особливо друзі, яких у героя дуже багато, адже він завжди приходив на допомогу та підставляв надійне плече у тяжку хвилину.

Коли росія розпочала повномасштабне вторгнення на територію України – без вагань на початку березня добровільно пішов до військкомату, аби стати на захист нашої держави. І до останнього подиху був вірним цьому важкому та водночас почесному обов’язку захисника України.

Загинув 16. 09. 2022 р. у м. Бахмут Донецької області в результаті поранень несумісних із життям, отриманих під час ворожого обстрілу

Поховано героя в м. Бориспіль Київської обл. на кладовищі по вул. Бежівка.

В Олексія залишилися батьки – Василь Михайлович та Галина Миколаївна Моторні, старший брат – Євген Моторний, дружина – Галина, дочка Маргарита.