20.03.2024

46

Автор: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради.

 

 Де ж взяти стільки сліз, наша стражденна Україно, щоб оплакати всіх твоїх синів-воїнів? Передчасно до небесного легіону захисників приєднався ще один Герой…
  З невимовним болем і сумом повідомляємо, що до рідного дому на щиті повернувся наш земляк, відважний захисник, справжній патріот – 41-річний молодший лейтенант, командир стрілецького взводу Анатолій ЧУХАН з Борисполя.
  Церемонія прощання з Героєм відбудеться 21 березня 2024 року об 11:00 на Книшовому меморіальному парковому комплексі.
А опісля – поховання на Рогозівському кладовищі (м. Бориспіль)
  Громадо! Всі разом гідно проведімо в останню путь воїна, який до останнього подиху віддано служив Батьківщині, захищаючи кожного з нас!
 Анатолій народився та виріс у місті Київ. Після закінчення загальноосвітньої школи вступив до Національного авіаційного університету на юридичний факультет, де успішно здобув вищу освіту. А ще мав золоті руки – останні роки мирного життя працював автомалярем, якого добре знали у столиці, адже часто отримував позитивні відгуки про свою роботу.
Добрий, відповідальний, доброзичливий, надійний, люблячий, чуйний, щирий життєлюб – таким назавжди запам’ятають нашого захисника рідні, знайомі, друзі, колеги. Анатолій був прекрасним сім’янином, люблячим чоловіком та турботливим батьком. Наполегливо працював, аби родина ні в чому не потребувала, а вільний від роботи час приділяв найріднішим людям. Завжди намагався зібрати всіх разом чи то вдома, чи то десь на природі. Ніби поспішав набутися разом…
«Завжди треба залишатися людиною» – таким було життєве кредо нашого Героя, якого сам дотримувався та навчав дітей. Мріяв придбати великий будинок, де б могла збиратися вся велика родина, і так хотів діждатися внуків… Та не судилося цим мріям здійснитися – їх нещадно обірвала війна…
 Анатолій прийшов до військкомату на другий день повномасштабного вторгнення на територію незалежної, вільної України і вже через 3 місяці вступив до лав Збройних Сил України.
«Готовий вмерти, аби лиш дітей не ображали», – так пояснював своє рішення тим, з ким пліч-о-пліч виганяв російських окупантів з української землі на Харківському та Донецькому напрямках.
Побратими з вдячністю та повагою згадують Анатолія Чухана: «Такого командира, як він, важко знайти. Він завжди йшов попереду, вів за собою і ніколи не залишав своїх на полі бою, особисто брав участь у рятувальних операціях поранених бійців. Він переймався долею кожного».
  17 березня 2024 року на Донеччині ворожа куля підступно обірвала життя відважного захисника…
 У вересні 2023 року Анатолій Чухан був відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест».
У скорботі схиляємо голови, поділяючи біль непоправної втрати разом із рідними та вшановуючи світлу пам’ять гідного сина України... 
Нехай душа загиблого знайде вічний спокій, а Господь прийме, де праведні спочивають!
Наші щирі співчуття родині, рідним, близьким у цю важку хвилину! 

Джерело: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради