07.11.2023

51

Автор: Виеонавчий комітет Бориспільської міської ради.

Шановна громадо! 
З невимовним болем і сумом повідомляємо, що до рідного дому на щиті повертається ще один наш Герой і захисник – випускник Кучаківської загальноосвітньої школи (нині Кучаківський ліцей), учасник бойових дій в зоні АТО/ООС, солдат, стрілець-помічник гранатометника стрілецького відділення 33-річний Сергій ПАСТУХ із села Артемівка

 Церемонія прощання відбудеться завтра, 8 листопада 2023 року, об 11:00 біля будинку Героя за адресою вул. Гетьмана Івана Сулими 7, а опісля – поховання на сільському кладовищі с. Артемівка.
 Громадо! Траурний кортеж з тілом загиблого Героя востаннє проїде його рідною вулицею. Тож вийдіть та всі разом гідно проведімо в останню путь воїна, який до останнього подиху віддано служив Батьківщині, захищаючи кожного з нас!
  Сергій Пастух народився на Житомирщині, проте згодом разом з родиною переїхав до маленького села Артемівка, де і пройманули найкращі роки мирного життя.
Спокійний, життєрадісний, доброзичливий, надійний Сергій завжди підставляв своє плече тим, хто потребував його допомогу, ніколи не полишав незакінчену справу. Завжди чинити по совісті, не боятися перешкод, сміливо йти вперед – саме такими принципами керувався Герой у своєму житті.
  Сергій був справжнім патріотом України, тож коли на Сході України розпочалися бойові дії, у 2014 році без вагань добровільно пішов захищати свою землю, свою державу, свою родину. За мужність, самовідданість та зразкове виконання службового обов'язку нагороджений медаллю "За оборону рідної держави".
  Не міг стояти осторонь і коли у лютому 2022 року розпочалося повномасштабне вторгнення росії на територію вільної, незалежної України. Вже у березні 2022 року Сергій добровільно приєднався до лав Збройних Сил України та до останнього подиху був вірним військовій присязі та Українському народові.
Він боровся за волю і свободу нашої держави та усією душею вірив у те, що наближає омріяну Перемогу і повернеться до рідного дому. Та не судилося…
 2 листопада 2023 року солдат Сергій Пастух потрапив під ворожий мінометно-артилерійський обстріл на Донеччині та отримав поранення, несумісне з життям…
 У скорботі схиляємо голови, поділяючи біль непоправної втрати разом із рідними та вшановуючи світлу пам’ять гідного сина України...
Наші щирі співчуття родині, рідним, близьким у цю важку хвилину!
 Якщо Герої не вмирають!
Чому ридають матері?
Чому батьки сивіють рано?
Чому їх придають землі?
Якщо Герої не вмирають!
Чому нема їх серед нас?
Чом на колінах їх встрічають?
Чому для нас то горя час?
Та ні! Герої умирають!
Навіки покидають нас.
Їх душі в Небо відлітають,
Лишають нам скорботи час (с)
Джерело: Виконавчий комітет Бориспільскої міської ради