13.02.2024

35

Автор: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради.

💔 Ще один синьо-жовтий стяг замайорить над свіжою могилою, адже до небесного війська долучився ще один наш земляк…

🇺🇦🕯 З невимовним болем і сумом повідомляємо, що до рідного дому на щиті повернувся наш Герой, захисник, справжній патріот – 36-річний випускник Бориспільської загальноосвітньої школи №7 (нині Бориспільський ліцей «Альта») та ДПТНЗ "Бориспільський професійний ліцей", молодший сержант, головний сержант командир танка танкового батальйону Євген ГОГОЛЬ з Борисполя.

🇺🇦 Церемонія прощання з Героєм відбудеться 14 лютого 2024 року об 11:00 на Книшовому меморіальному парковому комплексі.

А опісля – поховання на Рогозівському кладовищі (м. Бориспіль)

❗️ Громадо! Всі разом гідно проведімо в останню путь воїна, який до останнього подиху віддано служив Батьківщині, захищаючи кожного з нас!

🇺🇦 Турботливий син, брат, коханий чоловік, люблячий татко двох маленьких діток, вірний і надійний друг.

«Він був найкращим! Завжди всім приходив на допомогу», — розповідають рідні та згадують, що Євген просто «марив» танками. Це захоплення виникло ще під час проходження строкової військової служби, де вміло опанував спеціальність танкіста-навідника. Тож не виникало жодних сумнівів, до яких військ приєднатися, коли на рідну землю ступила ворожа нога російського окупанта.

🇺🇦 З перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію незалежної, вільної України Євген добровольцем пішов до військкомату і вже 25 лютого 2022 року вступив до лав Збройних Сил України. І до останнього подиху мужньо, сміливо, рішуче виконував військовий обов’язок із захисту суверенітету і територіальної цілісності України.

Брав участь у боях за Київ, Ізюм, Авдіївку...

💭 «Справжній фахівець танкової справи, вправний навідник, він став командиром танку, виконував обов’язки командира танкового взводу. Бойові товариші дивувалися, як швидко Євген опановував озброєння і системне забезпечення підрозділу. Та головне — був привітним і доброзичливим, відкритим і веселим, сміливим і відважним та завжди вчасно і якісно виконував поставлені завдання. На нього можна було покластися, йому можна було довіряти…», — діляться спогадами побратими.

🇺🇦 Та чи не найбільшою цінністю була його родина, тож коли була така можливість приїжджав у відпустку, аби обійняти батьків, пригорнути дітей і дружину, переступити поріг рідного дому. І завжди такі візити були «сюрпризом», які він так любив робити, аби вкотре побачити щирі емоції та усмішку на обличчях рідних людей.

А потім рвався до своїх побратимів, з якими стояв пліч-о-пліч у важкій боротьбі за нашу волю, незалежність і у дощ, і у сніг, і у заметіль, і морози. Незважаючи на погодні умови та стан здоров’я Євген до останнього йшов у бій.

🕯 10 лютого 2024 року життя відважного захисника обірвалося на Харківщині…

У скорботі схиляємо голови, поділяючи біль непоправної втрати разом із рідними та вшановуючи світлу пам’ять гідного сина України... 🇺🇦🕯

Нехай душа загиблого знайде вічний спокій, а Господь прийме, де праведні спочивають!

Наші щирі співчуття родині, рідним, близьким у цю важку хвилину! 🇺🇦🕯

Джерело: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради