16.02.2024

63

Автор: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради.

Шановна громадо!💔

🇺🇦 🕯 З невимовним болем і сумом повідомляємо, що до рідного дому на щиті повернувся наш Герой, захисник, справжній патріот – 42-річний випускник Бориспільської загальноосвітньої школи №6 (нині Бориспільський ліцей «Лідер») солдат, командир десантно-штурмового відділення десантно-штурмового взводу десантно-штурмової роти десантно-штурмового батальйону Сергій ПОНОМАРЬОВ з Борисполя.

🇺🇦 Церемонія прощання з Героєм відбудеться 18 лютого 2024 року об 11:00 на Книшовому меморіальному парковому комплексі.

А опісля – поховання на Рогозівському кладовищі (м. Бориспіль)

❗️ Громадо! Всі разом гідно проведімо в останню путь воїна, який до останнього подиху віддано служив Батьківщині, захищаючи кожного з нас!

🇺🇦 Добрий, веселий, пунктуальний, доброзичливий, ерудований, надзвичайно скрупульозний Сергій мав дуже багато друзів і ніколи не відмовляв у допомозі всім, хто її потребував.

У мирному житті мав золоті руки, захоплювався будівельною справою. Почав будувати власний будинок, куди мріяв переїхати разом з родиною. Та не судилося … всі мрії та плани на майбутнє нещадно обірвала війна…

🇺🇦 З перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію незалежної, вільної України Сергій разом з братом прийшли до волонтерського центру «Перемога» і пліч-о-пліч з іншими небайдужими містянами розвозили гуманітарну допомогу, брали участь в облаштуванні блокпостів та іншій підготовці міста до захисту від російського окупанта, який був вже поряд.

А коли загроза від рідного міста відступила – не міг довго залишатися осторонь і вже у січні 2023 року вступив до лав Збройних Сил України. Та до останнього подиху мужньо, сміливо, рішуче виконував військовий обов’язок із захисту суверенітету і територіальної цілісності України.

🇺🇦 Разом з побратимами пройшли кваліфіковане військове навчання у Великій Британії і Німеччині, а після повернення України опанував нові знання у школі сержантів. Адже як у мирному житті постійно прагнув до самовдосконалення. Надзвичайно хвилювався за своїх побратимів та важко сприймав загибель кожного з них…

🕯 24 вересня 2023 року життя відважного захисника обірвалося…

У скорботі схиляємо голови, поділяючи біль непоправної втрати разом із рідними та вшановуючи світлу пам’ять гідного сина України... 🇺🇦🕯

Нехай душа загиблого знайде вічний спокій, а Господь прийме, де праведні спочивають!

Наші щирі співчуття родині, рідним, близьким у цю важку хвилину! 🇺🇦🕯

Джерело: Виконавчий комітет Бориспільскої міської ради