25.01.2024

41

Автор: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради.

Річниця пам’яті… 
Сьогодні минає рік, як до небесного війська приєднався наш відважний захисник, справжній патріот України, відважний захисник, випускник Бориспільської загальноосвітньої школи № 6 (нині Бориспільський ліцей «Лідер»), солдат, стрілець стрілецької роти стрілецького батальйону 39-річний Віктор ФІЩІН.
  У мирному житті Віктор займався зварюванням, дуже любив працювати з деревом, зокрема – виготовлення дерев’яних меблів. Мріяв розпочати власну справу, придбав всі інструменти, та не судилося… Всі плани та мрії нещадно перервала війна…
  24 лютого 2022 року, у перший ж день повномасштабного вторгнення росії на територію суверенної України, добровільно пішов до військкомату та записався до територіальної оборони. А опісля – приєднався до лав Збройних Сил України.
  25 січня 2023 року унаслідок здійснення противником штурмових позицій підрозділу на Донеччині життя нашого Героя обірвалося…
  Відповідно до Указу Президента України від 24 серпня 2023 року № 517/2023 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).
Низький уклін та вічна пам’ять Герою! 
Збережімо пам’ять у наших серцях про кожного, хто стояв на захисті кожного з нас і до останнього подиху був вірним важкому та водночас почесному обов’язку захисника!
Герої не помирають! 

 

Джерело: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради