18.03.2024

19

Автор: Управління культури Бориспільської міської ради.

Річниця пам’яті… 
Сьогодні минає рік, як до небесного війська приєднався наш відважний захисник, справжній патріот України, солдат, боєць 80-тої окремої десантно-штурмової бригади, старший навідник артилерійського розрахунку артилерійського взводу артилерійської батареї аеромобільного батальйону 45-річний Віктор МАЗУР з Борисполя.
Риболовля, полювання, безмежно любив тварин. А ще був справжнім господарем! Здавалося б, не було того, чого Віктор не міг би змайструвати своїми руками: працював з деревом, був вправним зварювальником. Таким було мирне життя нашого Героя, яке так нещадно обірвала жорстока війна.
На початку повномасштабного вторгнення росії на територію суверенної України Віктор добровільно записався до територіальної оборони рідного міста. А вже у липні 2022 року приєднався до лав Збройних Сил України.
 18 березня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині життя нашого Героя обірвалося…
 Відповідно до Указу Президента України від 21 червня 2023 року № 345/2023 за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.
Низький уклін та вічна пам’ять Герою! 
Збережімо пам’ять у наших серцях про кожного, хто стояв на захисті кожного з нас і до останнього подиху був вірним важкому та водночас почесному обов’язку захисника!
Герої не помирають! 

Джерело: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради