17.04.2024

132

Автор: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради.

Річниця пам’яті…  
Сьогодні минає рік, як до небесного війська приєднався наш відважний захисник, справжній патріот України, випускник Бориспільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 (нині Бориспільський ліцей «Лідер»), солдат, навідник зенітного артилерійського відділення батальйону охорони 23-річний Владислав ПОСЯ з Борисполя.
  Дитинство та така коротка юність нашого Героя пройманули у Борисполі. Після закінчення школи здобув спеціальність слюсаря-автомеханіка, а опісля – строкова служба у лавах Національній гвардії України. Захоплювався авіаційною інженерією, з якою мріяв пов’язати своє майбутнє.
  Надзвичайно добрий, щирий, ввічливий, доброзичливий, цілеспрямований, турботливий – саме таким запам’ятають Владислава рідні, знайомі та друзі, яких у нього було багато. Працелюбний і привітний, завжди ставав своїм у кожному колективі, де працював. Був справжнім другом, захисником, порадником для молодшого брата, якого дуже любив і постійно ним опікувався.
  З перших годин повномасштабного вторгнення росії на територію України Владислав зробив важливий свідомий вибір – долучитися до лав захисників. І впевнено прямував цим нелегким і відповідальним шляхом далі, здобуваючи необхідні воїну знання і навички, бо мріяв жити у вільній Україні.
  17 квітня 2023 року внаслідок ворожого артилерійського обстрілу на Донеччині наш Герой отримав поранення несумісні з життям…
  Відповідно до Указу Президента України від 14 червня 2023 року № 333/2023 за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).
Низький уклін та вічна пам’ять Герою!  
Збережімо пам’ять у наших серцях про кожного, хто стояв на захисті кожного з нас і до останнього подиху був вірним важкому та водночас почесному обов’язку захисника!
Герої не помирають! 

 

Джерело: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради