16.11.2023

52

Автор: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради.

Річниця пам’яті… 🕯🇺🇦
Сьогодні минає рік, як до небесного війська приєднався наш відважний захисник, справжній патріот України – 47-річний випускник Бориспільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 (нині Бориспільський ліцей "Перспектива" імені Володимира Мономаха), волонтер (з 2014 року), кулеметник Андрій ЖЕБА.
За час волонтерської діяльності, якою Андрій Жеба безперервно займався ще з 2014 року, був відзначений нагородами: медалі «За жертовність і любов до України» від Православної церкви Київського патріархату(2015 р., 2017р.), медаль «За гідність та патріотизм» від Всеукраїнського об’єднання «Країна» (2016 р.). З 2014 року очолював координаційно-волонтерську раду при виконавчому комітеті міської ради.
З перших днів повномасштабного вторгнення став на захист рідного міста та всієї України. Брав безпосередню участь у формуванні і становленні Добровольчого формування Бориспільської міської територіальної громади №1. А коли загарбники ганебно втекли з-під Києва, добровільно мобілізувався до лав Збройних Сил України.
🕯 16 листопада 2022 року Герой Андрій Жеба загинув під час бойового завдання на Херсонщині.
Він віддав життя за Україну!... 🕯🇺🇦
Низький уклін та вічна пам’ять Герою! 🕯🇺🇦
Збережімо пам’ять у наших серцях про кожного, хто стояв на захисті кожного з нас і до останнього подиху був вірним важкому та водночас почесному обов’язку захисника!
Герої не помирають! 🕯🇺🇦

Джерело: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради