08.11.2023

75

Автор: Виеонавчий комітет Бориспільської міської ради.

Річниця пам’яті…
Сьогодні минає рік, як до небесного війська приєднався наш відважний захисник, справжній патріот України – 26-річний випускник Бориспільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 (нині Бориспільський ліцей «Альта») та ДПТНЗ «Бориспільський професійний ліцей», командир роти морської піхоти батальйону морської піхоти старший лейтенант Петро ЯНЧЕНКО.
«Дуже добрий, веселий, чуйний, безстрашний, спортивний. Міг зробити так, щоб посміхались всі навколо. Людина слова. Був вимогливий до своїх підлеглих. Його поважали, любили та дуже пишалися всі. Девіз морської піхоти звучить так: «Вірний завжди», а він жив і завжди хотів бути військовим», – діляться спогадами рідні захисника.
 8 листопада 2022 року, потрапивши під ворожий обстріл на Донеччині, життя нашого Героя обірвалося...
 Відповідно до Указу Президента України від 24 квітня 2022 року № 272/2022 за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі старшого лейтенанта Янченка Петра Володимировича нагороджено медаллю “Захиснику Вітчизни”.
Він віддав життя за Україну!... 
Низький уклін та вічна пам’ять Герою! 
Збережімо пам’ять у наших серцях про кожного, хто стояв на захисті кожного з нас і до останнього подиху був вірним важкому та водночас почесному обов’язку захисника!
Герої не помирають!