16.04.2024

25

Автор: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради.

🕯Річниця пам’яті…🇺🇦

Сьогодні минає рік, як до небесного війська приєднався наш відважний захисник, справжній патріот України, солдат, стрілець взводу роти охорони батальйону охорони 37-річний Сергій Остапенко з Борисполя.

Сергій народився у багатодітній родині на Чернігівщині, де окрім нього росли та виховувалися ще двоє братів та двоє сестер. І серед них наш Герой був наймолодший.

Там ж промайнуло безтурботне дитинство та шкільні роки. Після проходження строкової служби, у 2005 році Сергій приїхав до Борисполя, який став рідним та близьким. Адже саме тут він познайомився зі своєю коханою дружиною, тут ростуть його неймовірні донечки.

Впродовж 5 років Сергій Остапенко працював слюсарем на місцевому підприємстві КП ВКГ "Бориспільводоканал". Працював совісно, відповідально, тож його фото заслужено майоріло на дошці пошани. А опісля – перейшов працювати до ДП МА "Бориспіль".

🕯🇺🇦 З перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію незалежної, вільної України пішов добровольцем до військкомату і вже наприкінці лютого 2022 року вступив до лав Збройних Сил України. Він не міг інакше, адже він був справжнім чоловіком та патріотом.

🕯16 квітня 2023 року внаслідок ворожого обстрілу на Донеччині життя нашого Героя обірвалося…

🇺🇦 Відповідно до Указу Президента України від 14 червня 2023 року № 333/2023 за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Низький уклін та вічна пам’ять Герою! 🕯🇺🇦

Збережімо пам’ять у наших серцях про кожного, хто стояв на захисті кожного з нас і до останнього подиху був вірним важкому та водночас почесному обов’язку захисника!

Герої не помирають! 🕯🇺🇦