13.11.2023

64

Автор: Управління культури Бориспільської міської ради.

Річниця пам’яті…🕯🇺🇦

Сьогодні минає рік, як до небесного війська приєднався наш відважний захисник, справжній патріот України – 49-річний випускник Бориспільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 (нині Бориспільський ліцей «Лідер», командир інженерно-саперного взводу, старший лейтенант Сергій ЩЕГЕЛЬ.

🇺🇦 Сергій народився у місті Борисполі, програміст за фахом, усе своє життя працював у м. Києві, де мав дружню родину: дружину та двох дітей. У мирний час Сергій захоплювався тенісом, любив подорожувати і проводити вільний час з друзями та рідними.

Відповідальний, щирий, працьовитий, завжди був готовий прийти на допомогу, надійний, турботливий батько та люблячий чоловік, надзвичайно добрий і чесний до людей. Такий і позивний у нього був «Добрий».

🇺🇦 Заради майбутнього дітей, цілісності та незалежності України з перших днів повномасштабного вторгнення пішов захищати рідну землю. Був призначений командиром інженерно-саперного взводу 3-го механізованого батальйону у складі 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.

🕯 13 листопада 2022 року на Луганщині наш Герой загинув, рятуючи життя побратима у танковому бою.

Цього року, 31 серпня йому мало б виповнитися 50, але назавжди залишиться 49…

🇺🇦 Наказом командира від 31 жовтня 2022 року старший лейтенант Сергій Щегель був нагороджений почесним нагрудним знаком "Відзнака командира 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого".

🇺🇦 Відповідно до Указу Президента України від 30 червня 2023 року №363/2023 за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно)

Ось минув вже рік, як Сергій тримає над нами небо і ангелом-охоронцем оберігає свою родину…

Він віддав життя за Україну!... 🕯🇺🇦

Низький уклін та вічна пам’ять Герою!

Збережімо пам’ять у наших серцях про кожного, хто стояв на захисті кожного з нас і до останнього подиху був вірним важкому та водночас почесному обов’язку захисника!

Герої не помирають! 🕯🇺🇦