06.06.2023

92

Автор: Бориспільський державний історичний музей.

СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ НАШИМ ГЕРОЯМ-ЗАХИСНИКАМ…

(До роковин пам’яті оборонців, що полягли в боях за рідну землю 2022 року)

6 червня 2022 року минають роковини трагічної загибелі ПАВЛА КОСТЮКА, сержанта, навідника 2-го мотопіхотного відділення.

Павло був родом із Житомирщини. Проживав у с. Мала Стариця Бориспільської МТГ Київської області.

Працював начальником дільниці фірми «Цеоліт» (с. Гоголів Броварського р-ну).

Загинув 06. 06. 2022 р. у с. Піски Донецької області під час мінометного обстрілу, отримавши вибухову травму.

Поховано Героя в с. Мала Стариця Бориспільської ОТГ Київської обл. на місцевому кладовищі.

Спогади про Героя залишила його дружина Зоя: «… Павло мав чудовий голос, віртуозно грав на баяні, адже закінчив Житомирське музичне училище, самотужки навчився грати на фортепіано. Згодом придбав синтезатор і кожного вечора награвав нам з донькою улюблені мелодії… У 2022 році, коли почалося повномасштабне вторгнення росії на територію України, Павло був одним із перших, хто поїхав у сільраду. Там він отримав автомат і став до лав тероборони в селі Мала Стариця. 31 травня 2022 року зі словами «я йду служити заради майбутнього своєї сім’ї і народу України» чоловік вирушив до Покровська… 2 червня 2022 року Павло вже був на бойових позиціях в селі Піски на Донеччині. А 6 червня внаслідок посиленого мінометного обстрілу він отримав травму несумісну з життям.

Поховали ми Павла в Малій Стариці, селі, яке стало для нього рідним… назавжди. А ще – це батьківщина його дітей, так, двох доньок – Карини і Злати».

Вічна і незгасна пам’ять про Героя ПАВЛА КОСТЮКА нехай навічно залишиться в наших серцях! Герої не вмирають!