06.06.2023

85

Автор: Бориспільський державний історичний музей.

СВІТЛА ПАМ’ЯТЬ НАШИМ ГЕРОЯМ-ЗАХИСНИКАМ…

(До роковин пам’яті оборонців, що полягли в боях за рідну землю 2022 року)

6 червня 2022 року минають роковини пам’яті трагічної загибелі СЕРГІЯ БУЛКИ, солдата Збройних сил України.

Сергій був родом із Чернігівщини, в останні роки проживав із сім’єю в Борисполі. Займався програмуванням.

З початком повномасштабного вторгнення російських військ в Україну пішов добровольцем до місцевого військкомату. Пройшовши військове злагодження, був направлений в 43-ю артилерійську бригаду імені Тараса Трясила.

Загинув 06. 06. 2022 р. поблизу н. п. Званівка Донецької області.

Поховано Героя в м. Бориспіль Київської обл. на Алеї почесних поховань Рогозівського кладовища.

«За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі» Булку Сергія Вікторовича нагороджено (посмертно) орденом «За мужність» ІІІ ступеня: Указ Президента України № 551 від 2 серпня 2022 р.

Теплими спогадами про Сергія ділиться його дружина Наталія: «…У нас ніколи не було такого, що то – чоловіча робота, а то – жіноча, усе робили разом. Навчав сина кататися на самокаті, на велосипеді. Показував, як забивати цвяхи, пиляти дрова, працювати з болгаркою, закручувати гайки та болти. Розказував, як через дроти проходить електрика, що таке гравітація та всесвіт. Не встиг, на жаль, навчити ще багато чому… Для всіх: рідних, друзів, колег – він залишиться в пам’яті щирим, справедливим, із посмішкою на вустах. Його всі любили й поважали.

Для мене й сина він завжди буде люблячим чоловіком і татом. Наш син пішов у перший клас, я знаю, що тато також був поруч із ним.

Мені здається, що він із нами. Іноді бувають моменти, що я не можу щось зробити, не виходить, не знаю, тоді подумки прошу допомоги у нього і вирішення проблеми приходить.

Він наш Янгол-охоронець назавжди…»

Світлої і незгасної пам’яті тобі, воїне-Герою СЕРГІЮ, на всі покоління й віки!