27.12.2023

81

Автор: Виеонавчий комітет Бориспільської міської ради.

Тепер назавжди 24…💔

Неможливо підібрати слова, аби виразити той біль, який точить серце кожного з нас…

З невимовним болем і сумом повідомляємо, що до рідного дому на щиті повертається ще один наш Герой і захисник – випускник Рогозівської загальноосвітньої школи (нині Рогозівський ліцей), старший солдат, стрілець-санітар батальйону оперативного призначення 24-річний Максим ШТЕФАН із села Рогозів 🇺🇦🕯.

🕯 Церемонія прощання відбудеться 29 грудня 2023 року о 10:00 біля будинку Героя, а опісля – відспівування у храмі та поховання на сільському кладовищі с. Рогозів.

❗ Громадо! Траурний кортеж з тілом загиблого Героя востаннє проїде його рідною вулицею. Тож вийдіть о 11:30 до сільського храму та всі разом гідно проведімо в останню путь воїна, який до останнього подиху віддано служив Батьківщині, захищаючи кожного з нас!

🇺🇦 Максим Штефан народився та виріс у Рогозові. Тут промайнули його найщасливіші роки мирного життя: безтурботне дитинство, багато друзів, незабутні шкільні роки, теплі родинні традиції. Та вже не пройде наш Герой затишними сільськими вуличками, не заговорить до сусідів і односельців, не зателефонує до друзів, не обійме близьких, не переступить поріг рідної хати, яка і нині береже спомин про нього…

Відповідальний, життєрадісний, доброзичливий, надійний Максим завжди підставляв своє плече тим, хто потребував його допомоги, ніколи не полишав незакінчену справу. У мирному житті захоплювався автомобілями, полюбляв риболовлю.

🇺🇦 До повномасштабного вторгнення був військовослужбовцем 22-ої окремої бригади з охорони дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав Національної Гвардії України.

🇺🇦 Завжди чинити по совісті, не боятися перешкод, сміливо йти вперед – саме такими принципами керувався Герой у своєму житті. Тому коли прийшов час йти захищати свою землю, свою державу, свою родину – у 2023 році без вагань разом з побратимами вирушив знищувати російських окупантів на українських землях.

Він боровся за волю і свободу нашої держави та усією душею вірив у те, що наближає омріяну Перемогу і повернеться до рідного дому. Та не судилося…

🕯 23 грудня 2023 року старший солдат Максим Штефан потрапив під ворожий мінометний обстріл на Донеччині та отримав поранення, несумісне з життям…

Тепер йому назавжди 24… 💔

🇺🇦🕯 У скорботі схиляємо голови, поділяючи біль непоправної втрати разом із рідними та вшановуючи світлу пам’ять гідного сина України...

Наші щирі співчуття родині, рідним, близьким у цю важку хвилину!

💔 Омита кров'ю сотень поколінь,

Оспівана в піснях, оплакана сльозами,

Моя країна підіймається з колін

Під синім небом з жовтими ланами!..

Ніхто, напевно, й думати не смів,

Що будемо в таку лиху годину

ми хоронить найкращих доньок і синів,

Й навколішки молить за Україну... (с)

 

Джерело: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради