08.10.2023

53

Автор: Управління культури Бориспільської міської ради.

Наша стражденна Україно... Наша Україно-мати... Щодня ти омиваєшся слізьми гіркими, бо ж маєш своїх дітей ховати - гідних синів та доньок.

🇺🇦 🕯 З невимовним болем і сумом повідомляємо, що у бою за Україну, її свободу, цілісність і незалежність, залишаючись вірним військовій присязі на Донеччині загинули ДВОЄ ГЕРОЇВ – наших земляків з Борисполя, відважних захисників, справжніх патріотів та гідних синів рідної країни.

Пам’ятаймо їх імена, вклонімося перед їхніми рідними, віддаймо шану кожному, хто повертається до рідного дому на щиті…

🇺🇦 Артем ВИННИК – 27-річний солдат, стрілець-помічник гранатометника десантно-штурмового відділення десантно-штурмового взводу, десантно-штурмової роти десантно-штурмового батальйону, випускник Бориспільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 (нині Бориспільський ліцей ім. Юрія Головатого), син військовослужбовця, який і нині стоїть на захисті кожного з нас.

Щирий, відповідальний, цілеспрямований Артем завжди був за правду, тому став активним учасником Революції Гідності у Києві та рідному Борисполі. Як згадують рідні, Герой завжди був усміхнений та прагнув, аби всі поряд теж посміхалися.

«Артем обожнював спорт, мріяв стати програмістом, постійно вдосконалював свої знання та вміння у цій сфері. А ще був вірним, надійним другом і за своїх стояв до кінця», – ділиться спогадами брат Героя.

🇺🇦 Коли розпочалось повномасштабне вторгнення росії на території вільної незалежної України, Артем перебував за кордоном. Але як справжній патріот, він не міг залишатися осторонь, тому вже у березні 2022 року повернувся та приєднався до добровольчого формування. У червні 2023 року добровільно вступив до лав Збройних Сил України.

🕯 30 вересня 2023 року у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, солдат Артем Винник героїчно загинув під час виконання бойового завдання в ході ведення бойових дій на Донеччині.

🇺🇦 Володимир НІКІТЧЕНКО – 34-річний солдат, стрілець-номер обслуги десантно-штурмового відділення десантно-штурмового взводу, десантно-штурмової роти десантно-штурмового батальйону, випускник Бориспільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4 (нині Бориспільський ліцей "Перспектива" імені Володимира Мономаха) та ДПТНЗ "Бориспільський професійний ліцей".

Добрий, чесний, відповідальний, працьовитий, лідер по життю, справжній сім’янин, вірний друг та надійний колега, який без вагань був готовий допомогти і підставити плече підтримки кожному, хто цього потребував. Таким назавжди запам’ятають нашого Героя всі, хто його знав особисто.

У мирному житті Володимир дуже полюбляв риболовлю, залюбки подорожував Україною, захоплювався її краєвидами і людьми, любив вчитися чомусь новому.

А ще надзвичайно любив життя! За свій вік Володимир двічі боровся з тяжкою хворобою і отримав впевнену перемогу над нею! Разом з дружиною мріяли придбати автомобіль, почали будувати сімейний будинок. Та не судилося… ці мрії нещадно обірвала проклята війна…

🕯 03 жовтня 2023 року у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, солдат Володимир Нікітченко героїчно загинув під час виконання бойового завдання в ході ведення бойових дій на Донеччині.

🇺🇦 🕯 У скорботі схиляємо голови, поділяючи біль непоправної втрати разом із рідними та вшановуючи світлу пам’ять гідних синів України...

Наші щирі співчуття родинам, рідним, близьким у цю важку хвилину!

🕯 Церемонія прощання з Героями відбудеться завтра, 9 жовтня 2023 року, об 11:00 на Книшовому меморіальному парковому комплексі.

🕯 А опісля – поховання на кладовищі по вул. Бежівка (м. Бориспіль)

❗️ Громадо! Просимо провести всім разом в останню путь воїнів, які до останнього подиху віддано служили Батьківщині, захищаючи кожного з нас!

Гідно вшанувати пам’ять – це найменше, що ми, українці, можемо зробити для наших Героїв, які віддають найцінніше – життя!

Герої не помирають! 🇺🇦 🕯

Джерело: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради