26.09.2023

69

Автор: Управління культури Бориспільської міської ради.

Шановна громадо! 

Проклята війна продовжує свої чорні жнива: нещадно забирає життя кращих синів і доньок України, окроплюючи слізьми та кров’ю нашу землю…

 З невимовним болем і сумом повідомляємо, що у бою за Україну, її свободу, цілісність і незалежність, залишаючись вірним військовій присязі на Донеччині загинув наш земляк, відважний захисник, справжній патріот, випускник Бориспільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 (нині Бориспільський ліцей «Лідер»), старший сержант, інспектор прикордонної служби вищої категорії – начальник відділення інспекторів прикордонної служби (кулеметник) прикордонного загону Державної прикордонної служби України 50-річний Олександр РАДЧЕНКО.

 Олександр народився та понад 30 років прожив у Борисполі, багато років пропрацював у ДП МА «Бориспіль». Згодом разом з родиною переїхав до села Ревне Гірської територіальної громади, де і минули останні роки мирного життя нашого Героя…

Прекрасна людина, відповідальний колега, вірний друг, люблячий чоловік, турботливий татко трьох дітей – двох синів та донечки.

«Це чоловік від Бога – світлий, добрий, щирий, чесний, порядний. Я жодного разу не чула від нього поганого слова ні до мене, ні до дітей. Він дуже любив проводити час з родиною, був справжньою опорою і підтримкою у житті та побуті», – згадує згорьована дружина.

 На початку повномасштабного вторгнення росії на територію незалежної, вільної, нескореної України Олександр вступив до добровільного формування Гірської територіальної громади, а вже у серпні 2022 року приєднався до лав Державної Прикордонної служби України.

Спочатку стояли на захисті північно-східних кордонів, а згодом вирушили на Донеччину. Побратими згадують, що Олександр був надзвичайно відповідальним та надійним. За весь час не ходив у відпустку, бо не міг залишити побратимів. Але так мріяв про ротацію, щоб зустрітися з рідними.

І навіть там, на передовій, продовжував турбуватися про родину, як тільки була можливість – обов’язково виходив на зв’язок. Символічно, що останнє повідомлення, яке надіслав дружині, стали три такі важливі слова: «Я тебе кохаю…».

 21 вересня 2023 року під час штурмових дій на Донеччині наш Герой загинув, отримавши поранення, несумісне з життям…

Старший солдат Олександр Радченко, перебуваючи на вогневій позиції, мужньо та героїчно відбивав штурм ворога. Незважаючи на переважну чисельність противника та застосування техніки, до останнього прикривав своїм вогнем побратимів.

У скорботі схиляємо голови, поділяючи біль непоправної втрати разом із рідними та вшановуючи світлу пам’ять гідного сина України...

Наші щирі співчуття родині, рідним, близьким у цю важку хвилину!

 Церемонія прощання відбудеться 27 вересня 2023 року о 10:00 на Книшовому меморіальному парковому комплексі.

 А опісля – поховання на Рогозівському кладовищі (м. Бориспіль)

 Громадо! Просимо провести всім разом в останню путь воїна, який до останнього подиху віддано служив Батьківщині, захищаючи кожного з нас!

Гідно вшанувати пам’ять – це найменше, що ми, українці, можемо зробити для наших Героїв, які віддають найцінніше – життя!

Герої не помирають!