04.10.2023

73

Автор: Управління культури Бориспільської міської ради.

Заплаче небо і дощем впаде

На землю, що Героя прихистила.

Він вже додому більше не прийде,

Бо замість ніг тепер у нього крила... (с) В. Ткаченко

🕯 🇺🇦 З невимовним болем і сумом повідомляємо, що у бою за Україну, її свободу, цілісність і незалежність, залишаючись вірним військовій присязі загинув наш земляк, відважний захисник, справжній патріот, випускник Бориспільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 (нині Бориспільський ліцей «Лідер»), учасник бойових дій в зоні АТО/ООС, сержант, заступник командира групи вогневої підтримки загону підготовки (перепідготовки) постійного складу та позначення дій противника 34-річний Олексій СЕМЕНДЯЄВ із Борисполя.

У мирному житті захоплювався риболовлею, екстремальними видами спорту та полюбляв відпочинок на природі.

Добрий, чесний, спокійний, щирий, життєрадісний, справедливий, відповідальний, рішучий, принциповий – таким назавжди запам’ятається Олексій у пам’яті рідних, друзів, побратимів.

«Це людина з великої літери, який у будь-яку хвилину був готовий підставити плече підтримки. Він дуже любив життя і будував далекоглядні плани», – згадують друзі, яких у нашого Героя надзвичайно багато.

🇺🇦 Олексій Семендяєв був справжнім патріотом України, тож коли на Сході України розпочалися бойові дії, у 2015 році без вагань добровільно пішов захищати свою землю, свою державу, свою родину.

🇺🇦 На захист рідної країни став і з перших днів повномасштабного вторгнення росії на територію вільної, суверенної, незалежної України. «Якщо не я, то хто?», – відповідав рідним, коли повідомив про своє рішення.

Спочатку приєднався до територіальної оборони Києва, а згодом вступив до лав Збройних Сил України. Після навчання та бойового злагодження разом з побратимами звільняли від російських окупантів кожен сантиметр української землі. Харківщина, Херсонщина, Запорізький напрямок…

🕯 02 жовтня 2023 року у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, сержант Олексій Семендяєв отримав поранення, несумісне з життям…

У скорботі схиляємо голови, поділяючи біль непоправної втрати разом із рідними та вшановуючи світлу пам’ять гідного сина України...

Наші щирі співчуття родині, рідним, близьким у цю важку хвилину!

🕯 Церемонія прощання відбудеться завтра, 5 жовтня 2023 року, о 10:00 на Книшовому меморіальному парковому комплексі.

🕯 А опісля – поховання на Рогозівському кладовищі (м. Бориспіль)

❗️ Громадо! Просимо провести всім разом в останню путь воїна, який до останнього подиху віддано служив Батьківщині, захищаючи кожного з нас!

Гідно вшанувати пам’ять – це найменше, що ми, українці, можемо зробити для наших Героїв, які віддають найцінніше – життя!

Герої не помирають! 🕯 🇺🇦

Джерело: Виконавчий комітет Бориспільскої міської ради