30.06.2024

72

Автор: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради.

Шановна громадо!

 У бою за Україну, її свободу, цілісність і незалежність, залишаючись вірним військовій присязі, на Донеччині загинув наш земляк, відважний захисник, справжній патріот, випускник Бориспільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. Ю.Головатого (нині Бориспільський ліцей ім. Юрія Головатого), боєць 67-ої окремої механізованої бригади ДУК 50-річний Сергій КОХАН з Борисполя.

 Церемонія прощання з Героєм відбудеться 1 липня 2024 року о 10:00 на Книшовому меморіальному парковому комплексі.
 А опісля – поховання на Рогозівському кладовищі (м. Бориспіль)
 Громадо! Всі разом гідно проведімо в останню путь воїна, який до останнього подиху віддано служив Батьківщині, захищаючи кожного з нас!

 Сергій народився та виріс у Борисполі. Після закінчення Бориспільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 ім. Ю.Головатого (нині Бориспільський ліцей ім. Юрія Головатого) продовжив навчання у Київському радіомеханічному технікумі (нині Київський коледж комп`ютерних технологій та економіки). Пройшов строкову військову службу у Державній прикордонній службі України.

 З дитинства захоплювався авіацією, тож свою трудову діяльність розпочав у авіакомпанії «Аеросвіт». Вбачав у цій сфері своє майбутнє, тому прийняв рішення вдосконалювати свої знання та паралельно з роботою вступив до Київського інституту цивільної авіації (нині Державний університет «Київський авіаційний інститут»). Після отримання вищої освіти отримав підвищення і став диспетчером авіакомпанії. Згодом – робота у компанії ТОВ «АЕРОХЕНДЛІНГ».

 Рідні, колеги, знайомі, друзі (яких було дуже багато) назавжди запам’ятають Сергія як надзвичайно комунікабельного, доброго, щирого, відповідального, завжди усміхненого і з прекрасним почуттям гумору.

 У перші ж дні повномасштабного вторгнення росії на територію вільної, мирної, незалежної України Сергій прийшов до військкомату, аби стати на захист України. Пройшов військово-лікарську комісію та став чекати дзвінка. І дочекався – у березні 2023 року поїхав до навчального центру, а опісля у складі 67-ої окремої механізованої бригади ДУК вирушив на передову. Пекельні Харківщина, Донеччина... Як б важко не було, наш Герой ні на секунду не втрачав віри у Перемогу України та був надійною підтримкою для своїх побратимів.

 24 червня 2024 року під час виконання бойового завдання на Донеччині життя нашого захисника обірвалося…

У скорботі схиляємо голови, поділяючи біль непоправної втрати разом із рідними та вшановуючи світлу пам’ять гідного сина України... 
Нехай душа загиблого знайде вічний спокій, а Господь прийме, де праведні спочивають!
Наші щирі співчуття родині, рідним, близьким у цю важку хвилину!
Джерело: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради