18.11.2023

85

Автор: Управління культури Бориспільської міської ради.

Тепер назавжди 25…💔

З невимовним болем і сумом повідомляємо, що у бою за Україну, її свободу, цілісність і незалежність, залишаючись вірним військовій присязі на Луганщині загинув наш земляк, відважний захисник, справжній патріот, випускник Бориспільської загальноосвітньої школи №8 (нині Бориспільський ліцей «Основа»), старший лейтенант поліції, солдат, стрілець-номер обслуги парашутно-десантної роти парашутно-десантного батальйону 25-річний Ярослав ЯРОЦЬКИЙ.

🕯 Церемонія прощання відбудеться у понеділок, 20 листопада 2023 року, об 11:00 на Книшовому меморіальному парковому комплексі.

🕯 А опісля – поховання на Рогозівському кладовищі (м. Бориспіль)

❗ Громадо! Просимо провести всім разом в останню путь воїна, який до останнього подиху віддано служив Батьківщині, захищаючи кожного з нас! Гідно вшанувати пам’ять – це найменше, що ми, українці, можемо зробити для наших Героїв, які віддають найцінніше – життя!

🇺🇦 Ярослав Яроцький народився у м. Чортків на Тернопільщині, там промайнуло його щасливе безтурботне дитинство. Оскільки тато був військовим, то коли Ярослав закінчив перший клас родина переїхала до Борисполя. Тут продовжив навчання у Бориспільській загальноосвітній школі №8 (нині Бориспільський ліцей «Основа»), а опісля – свідоме та добре виважене рішення вступати до Національної академії внутрішніх справ на експерта-криміналіста.

За покликом серця пішов працювати експертом-криміналістом до Бориспільського районного управління поліції ГУНП в Київській області. Для нього це була не просто робота, а покликання. Рідні згадують, що Ярослав віддавався роботі на всі 100%, дуже багато читав, постійно займався самоосвітою.

У мирному житті полюбляв риболовлю та активно займався спортом. Добрий, спокійний, цілеспрямований, відповідальний Ярослав мав загострене відчуття справедливості, був дуже веселим, мав прекрасне почуття гумору. Навіть коли разом з побратимами йшов «на 0», намагався всім підняти настрій та підтримати рідних.

🇺🇦 Коли розпочалося повномасштабне вторгнення росії на територію вільної, мирної, незалежної України, Ярослав перебував за кордоном. Однак не міг залишатися осторонь та без вагань прийняв рішення повернутися додому і стати на захист своєї родини та всієї держави. Як це зробив його батько – військовий, ветеран війни, учасник бойових дій в зоні АТО/ООС, який з перших днів повномасштабного вторгнення повернувся до військової служби.

🇺🇦 Тож у вересні 2023 року Ярослав добровільно прийшов до військкомату та приєднався лав Збройних Сил України. Посилене навчання, бойове злагодження, а далі – пекельна Луганщина.

🕯 14 листопада 2023 року на Луганщині життя нашого Героя обірвалося… Він до останнього подиху був вірним військовій присязі та Українському народу.

Цей день назавжди став найчорнішим у житті рідних та близьких людей. Адже Ярослав більше не переступить поріг рідного дому, не обійме та не привітає лагідним словом, не зателефонує друзям. Тепер йому назавжди 25…💔

🕯🇺🇦У скорботі схиляємо голови, поділяючи біль непоправної втрати разом із рідними та вшановуючи світлу пам’ять гідного сина України...

Наші щирі співчуття родині, рідним, близьким у цю важку хвилину!

Джерело: Виконавчий комітет Бориспільської міської ради